• Gras
  • Voetmassage
  • Lucht
  • Nagellak
  • Deken

Wat is een Medisch Pedicure

Een medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.
Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Ortheses, nagelbeugels, nagelreparaties en vilttechnieken behoren ook allemaal tot de specialisaties van een medisch pedicure.

Afhankelijk van de klachten van de cliƫnt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze anti-druktechnieken toe of vervaardigt ortheses. Zij brengt nagelprothesen aan en voert nagelreparaties uit. Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels.

Ook is de medisch pedicure op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

praktijk1  instrumententafel  fraisjes